Heeft u vragen? Neem contact op

Stichting Huizer Botters

Stichting Huizer BottersDe stichting Huizer Botters werd in 1997 opgericht om de Huizer botter HZ 108 (de ‘Janus Kok’), die in het bezit was van gemeente Huizen, te exploiteren. De stichting werd verantwoordelijk voor het onderhoud en in de vaart te houden van deze authentieke, Huizer botter. In 2005 werd de HZ 45 (de ‘Gebroeders Schaap’) aangekocht. Ook deze botter is oorspronkelijk in Huizen gebouwd. In 2010 werd het eigendom van beide botters door gemeente Huizen volledig overgedragen aan de stichting.

Dankzij een gift werd de vloot in 2011 uitgebreid met de BU 80, nu de HZ 1 (de ‘Margot Schaap’) en later de BU 39, nu de HZ 92 (de ‘Westland’). Ook deze beide botters zijn oorspronkelijk in Huizen gebouwd.

Deze vloot van vier botters vormen het cultureel erfgoed uit het rijke Zuiderzeeverleden van de vissersplaats Huizen in de 19e en 20e eeuw.

Om dat in stand te houden is veel geld nodig. Dankzij sponsoren uit het bedrijfsleven, donaties van onze ‘Vrienden van de Huizer Botters’, giften en de verhuur van de botters voor vaartochten, kunnen de oude vissersschuiten worden gerestaureerd, onderhouden en in de vaart blijven.

Dat doet de stichting met behulp van veel vrijwilligers. Schippers en maten voor bemanning van de botters, vrijwilligers voor catering, onderhoud, organisatie van evenementen en administratieve zaken die de verhuur en exploitatie met zich mee brengen.

Stichting Huizer BottersSinds 2015 beschikt de stichting over de Botterwerf aan de Oude Haven. Ligplaats van onze vloot, basis en werkplaats voor het onderhoud van de botters. Maar ook educatiecentrum. De stichting kent een degelijke opleiding voor de botterbemanning en beschikt over een originele zeeschouw speciaal voor de jeugdopleiding.

Wilt u ons helpen, dat kan. Word sponsor, Vriend van de Huizer Botters of kom onze vrijwilligersploeg versterken. U kunt natuurlijk ook een botter huren. Maar komt u vooral kijken en genieten van de ambiance in de Oude Haven. De sfeer van de vissershaven Huizen is weer terug!

www.huizerbotters.nl

Secretariaat: Postbus 290, 1270 AG Huizen
Telefoon: 06-44076188

BotterwerfHuizer botters